Wil je weten hoe HoCoSto duurzame warmte kan leveren aan jouw pand, wijk- of nieuwbouwproject?
Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor sportclubs:

Hocosto in Achtmaal is best startende bedrijf van Brabant

TILBURG – Hocosto in Achtmaal behoort tot de vijf beste startende bedrijven van Brabant. Samen met Flow.ai in Tilburg, Lightyear, Morphotonics en PeelPioneers uit respectievelijk Helmond, Veldhoven en Son wonnen zij de Brabant Startup Awards.

Oprichter René Geerts van Hocosto heeft met zijn bedrijfeen manier bedacht om door zonne-energie verwarmd water langdurig op te slaan en op een hoge temperatuur te houden, in grote ondergrondse bassins.

Bij zijn eigen huis ligt inmiddels zo’n bassin, maar er zijn ook projecten om bedrijven, scholen en zelfs hele woonwijken op deze manier van alle benodigde warmte te voorzien. “Het systeem is eigenlijk de simpelheid zelve. Je slaat de zomer op en brengt die naar de winter”, zei hij eerder tegen BN DeStem.

De prijzen werden dinsdagavond in Tilburg uitgereikt onder het toeziend oog van Constantijn van Oranje, boegbeeld van StartupDelta. De Brabant Startup Awards zijn een initiatief van de organisatie Innovation Origins. De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) in Tilburg was gastheer van het evenement.

De jury, met onder meer Alex Kind van One of A Kind Technologies in Eindhoven en Jaap Schuddemat van Heliox in Best, had de keuze uit 58 starters die na de nominaties aan de voorwaarden bleken te voldoen.

Diversiteit
Omdat de diversiteit van de inzendingen groot was had de jury, onder voorzitterschap van Janneke Niessen, geen makkelijke taak. Criteria bij de beoordeling waren, naast een actieve aanwezigheid in het Brabantse ecosysteem, onder meer schaalbaarheid, duurzaamheid in product en bedrijfsvoering en de teamsamenstelling. De aanwezigheid van betalende klanten bleek vaak doorslaggevend bij de selectie. Ook was de jury gecharmeerd van starters die met oplossingen komen voor de grote problemen van deze tijd.