Wil je weten hoe HoCoSto duurzame warmte kan leveren aan jouw pand, wijk- of nieuwbouwproject?
Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor sportclubs:

HoCoSto wint prijs VWS Energie Neutrale Sportaccommodaties

Vijf startups ontvangen €100.000,- voor pilots rondom Energieneutrale sportaccommodaties

21 november 2018

Het ministerie van VWS ging via Starthubs op zoek naar startups en scale-ups met vooruitstrevende en innovatieve energiebesparings- en opwekkingsmethoden die bijdragen aan het energieneutraal maken van sportaccommodaties. Bekijk de challenge.

Van de 40 startups en scale-ups die hebben gereageerd, hebben er vijf maar liefst €100.000,- gekregen om een pilotproject te realiseren om daarmee aan te tonen dat hun innovaties bijdragen aan energieneutrale sportaccommodaties. Mooie bijvangst is dat bijna alle winnende partijen bij het indienen van hun pitch al een sportpark als partner hadden aangetrokken voor het uitvoeren van hun pilot.


De challenge op Starthubs was een voortraject op een officiële aanbestedingsprocedure via TenderNed. Het ministerie van VWS koos bewust voor het inzetten van Starthubs.

Stephan dekker – Senior Beleidsmedewerker bij het Ministerie van VWS : “Via Tendernet is het heel lastig om startups en scale-ups te bereiken, terwijl we juist het vermoeden hadden dat deze doelgroep hele interessant innovaties zouden hebben voor onze uitdaging. Via Starthubs hoopten we deze startups en scale-up wel te bereiken. En dat werkte heel goed, maar liefst 40 partijen hebben een pitch ingestuurd. De helft van de startups die een pitch indienden hebben we geadviseerd mee te doen aan de tender. Uiteindelijk zijn alle vijf winnaars van de tender via Starthubs binnengekomen.”

“Het meest waardevolle van de challenge was dat vrijwel alle deelnemende startups en scale-ups niet bij ons bekend waren en actief zijn in hele andere sectoren. We vergroten ineens ons netwerk met 40 jonge innovatieve bedrijven. Zo komt één van de winnende bedrijven uit de glastuinbouw, die al een min of meer kant en klare toepassing hadden die ze nu op sportvelden kunnen toepassen”

Starthubs is blij met de 5 winnaars en heeft veel vertrouwen in de bedrijven en hun innovaties. We kijken uit naar de realisatie van de pilotprojecten. Veel succes!

Lees ook het persbericht op www.sportinnovator.nl.